неділя, 22 листопада 2015 р.

Пам’ятка платника Єдиного Податку




Якщо, Ви обрали Спрощену систему оподаткування та являєтесь платником Єдиного податку ця пам’ятка буде корисною та пізнавальною.





Відповідно до ПК України За максимальним обсягом річних доходів та кількістю найманих працівників платники єдиного податку (далі - ЄП) поділяються на 4 групи:
1 група (ФОП): 300 000 грн., кількість найманих працівників: 0.
2 група (ФОП): 150 0000 грн., кількість найманих працівників: 10.
3 група (ФОП+ЮО): 200 00000 грн., кількість найманих працівників: необмежена.
4 група (с/г виробники): 75 % (частка с/г виробництва).

Ставки ЄП:
1, 2 група: Фіксовані –
до 10 % розміру мін. з/п;
до 20 % розміру мін. з/п.
3 група: Відсоткові –
Платники ПДВ: 2% доходу + ПДВ;
Не платники ПДВ:  4% доходу.

Податковий (звітний період)
Звітний період починається з першого числа першого місяця звітного періоду і закінчується останнім календарним днем останнього місяця звітного періоду.
Для 1, 2 групи: Календарний рік, для 3 групи: Календарний квартал.

Звітність:
Платники ЄП 1, 2 групи та 3 група (ФОП), які не є платниками ПДВ, ведуть Книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.
Зверніть увагу – при внесенні змін, виправленні помилок, потрібно зачеркнути неправильну суму, написати поруч правильну та поставити свій підпис. Якщо, така вимога не дотримується – штрафу не уникнути.
Платники ЄП 1 та 2 групи подають до контролюючого органу податкову Декларацію платника ЄП щорічно, 3 група (ФОП) – щоквартально. Важливо дотримуватись строків подачі Декларації!
Форми податкових декларацій встановлені в  Наказі Мінфін від 19.06.2015 № 578.
Реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) для 1 групи не застосовуються. Платники ЄП 2 групи (з 1 січня 2016 р.) та 3 (ФОП) групи (з 1 липня 2015 р.) застосовують РРО у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 000 000 грн.
Важливо пам’ятати, що РРО застосовують при роботі з готівкою (готівкові розрахунки).
Не забувайте, подавати Звіт про використання РРО та використання розрахункових книжок за Формою № ЗВР-1. Звіт подається щомісяця не пізніше 15 числа місяця, наступного за звітним. При подачі звітності за останній місяць календарного року разом з цим слід подати ще й періодичні звіти (звіт фіскальної пам’яті за будь який період часу з початку експлуатації РРО, який складається в кінці останнього звітного року – 31 грудня за весь минулий рік), за минулий календарний рік, надруковані на всіх зареєстрованих РРО.

Строки сплати:
За місцем податкової адреси платники податку сплачують ЄП:
1, 2 група: шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.
3 група: протягом 10 кал. днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Відповідальність:
Несплата (неперерахування) ФОП-ом авансових внесків ЄП в порядку та у визначені строки, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 % ставки ЄП, обраної платником ЄП.
За   неподання,   несвоєчасне  подання,  подання  не  за встановленою  формою  звітності по ЄСВ- штраф в розмірі 10 неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян  за  кожне  таке неподання,  несвоєчасне  подання  або  подання  не за встановленою формою.

За   несплату  (неперерахування)  або  несвоєчасну  сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ накладається  штраф  у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум.

1 коментар:

  1. г-н Педро контактный адрес электронной почты / WhatsApp +18632310632 подробности, pedroloanss@gmail.com. Это помогло мне с ссудой в размере 200000,00 евро для запуска моего бизнеса, и я очень благодарен, мне было очень трудно здесь, пытаясь добиться успеха, как матери-одиночке, мне было нелегко, но с помощью г-на Педро Положите улыбку на мое лицо, наблюдая, как мой бизнес становится сильнее и расширяется. Я знаю, что вы можете быть удивлены, почему я помещаю здесь такие вещи, но я действительно должен выразить свою благодарность, чтобы любой, кто ищет финансовую помощь, переживает трудности в своем бизнесе или хочет начать бизнес-проект, мог увидеть это и иметь надежду выбраться из трудности .. спасибо.

    ВідповістиВидалити